Legislația națională privind evaluarea impactului asupra mediului a fost racordată la prevederile UE

  • 28 Iulie 2022 12:42
Legislația națională privind evaluarea impactului asupra mediului a fost racordată la prevederile UE

Legislația națională privind evaluarea impactului asupra mediului a fost racordată la prevederile Uniunii Europene. Parlamentul a modificat astăzi Legea privind evaluarea impactului asupra mediului, Legea privind evaluarea strategică de mediu și Legea privind expertiza ecologică, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentelor, normele actualizate prevăd reducerea termenului de desfășurare a procedurii de evaluare a impactului asupra mediului până la 30 de zile lucrătoare, revizuirea listei de activități planificate pentru care este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului, precum și introducerea plății pentru eliberarea acordului de mediu.

Responsabilă de elaborarea Programului de realizare a evaluării impactului asupra mediului va fi Agenția de Mediu. Totodată, va fi creată o comisie de experți pentru analiza raportului privind evaluarea strategică de mediu.

Documentele au fost adoptate în cea de-a doua lectură și vor intra în vigoare la expirarea a șase luni de la data publicării în ”Monitorul Oficial al Republicii Moldova”. Odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi, va fi abrogată Legea privind expertiza ecologică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău