Legea privind anularea examenelor de absolvire, sesiunea 2020 va fi publicată în MO

  • 04 Iunie 2020 11:53
Legea privind anularea examenelor de absolvire, sesiunea 2020 va fi publicată în MO

Decretul de promulgare și legea privind anularea examenelor naționale de absolvire a programelor de studii în învățământul general, sesiunea de examene 2020 vor fi publicate vineri, 5 iunie în Monitorul Oficial și vor intra în vigoare, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, examenele naționale de absolvire a programelor de studii în învățământul general, sesiunea 2020, sunt anulate. Pentru elevii care finalizează clasa a IX-a și, respectiv, clasa a XII-a vor fi eliberate certificate de studii gimnaziale, respectiv, diplome de bacalaureat cu medii anuale la disciplinele școlare și media generală mai mari sau egale cu „5”, cu calcularea notelor pentru probele de examen în baza notelor obținute pe parcursul claselor VII-IX sau pe parcursul claselor de liceu.

Notele pentru probele de examen reprezintă media aritmetică, cu rotunjire până la întreg, a mediilor anuale obținute de elevi pe parcursul claselor VII-IX, respectiv a claselor X-XII la disciplinele respective.

Elevii din clasele a IX-a, a XII-a care nu reușesc să finalizeze acest an de studii cu medii anuale la disciplinele școlare și media generală mai mari sau egale cu „5”,precum și restanțierii din anii precedenți vor putea susține examenul în următoarea sesiune, în funcție de evoluția situației pandemice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău