Legea cu privire la publicitate a fost publicată în Monitorul Oficial

  • 08 Aprilie 2022 11:02
Legea cu privire la publicitate a fost publicată în Monitorul Oficial

Decretul de promulgare și Legea cu privire la publicitate au fost publicate în numărul de astăzi al Monitorului Oficial, comunică MOLDPREDS.

În document este concretizat și ajustat obiectul reglementărilor în domeniu — relațiile ce apar între furnizorii, producătorii, distribuitorii, difuzorii și consumatorii de publicitate, scrie MOLDPRES.

Este instituit dreptul difuzorilor de publicitate de a solicita distribuitorului asumarea răspunderii privind mesajul publicitar. Sunt completate și concretizate reglementările speciale cu referire la difuzarea publicității prin intermediul paginilor web și este eliminată limita spațiului din publicațiile periodice private, rezervat publicității comerciale.

O nouă reglementare este cea privind difuzarea publicității politice în perioada extraelectorală. Iar sintagma ”publicitate socială” se propune a fi înlocuită cu sintagma ”mesaj de interes public”. Este reglementată publicitatea comercială, cea interioară și exterioară (outdoor). De asemenea, se reglementează controlul de stat și sancțiunile în domeniul publicității.

Prezenta lege intră în vigoare după expirarea termenului de 9 luni de la data publicării în Monitorul Oficial și tot atunci se abrogă Legea nr. 1227/1997 cu privire la publicitate. De asemenea, în termen de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Guvernul va aproba reglementări privind structura, modul de constituire, organizare și funcționare a Consiliului privind mesajele de interes public. În termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, autoritățile de resort vor prezenta Guvernului propuneri privind aducerea în concordanță a legislației în vigoare cu prezenta lege; vor aduce în concordanță cu prezenta lege propriile acte normative.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău