Lech Walesa îi cere lui Donald Trump ca SUA să redevină 'imperiul binelui'

  • 29 August 2019 15:17
Lech Walesa îi cere lui Donald Trump ca SUA să redevină 'imperiul binelui'

Președintele american Donald Trump ar trebui să se concentreze pe restabilirea leadershipului moral al Statelor Unite pentru ca acestea să redevină ''imperiul binelui'', a opinat miercuri fostul președinte al Poloniei și fostul lider al sindicatului polonez Solidaritatea, Lech Walesa, cu trei zile înaintea unei vizite a liderului de la Casa Albă la Varșovia, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Donald Trump este așteptat duminică la Varșovia pentru a participa la marcarea a 80 de ani de la începerea celui de-al Doilea Război Mondial, ce a debutat la 1 septembrie 1939 printr-un atac al Germaniei naziste contra Poloniei.

''Președinte Trump, vă cer să recuceriți poziția de lider mondial pentru SUA'', a spus Walesa (75 de ani), primul lider al sindicatului Solidaritatea și laureat al Premiului Nobel pentru Pace, într-un interviu publicat de cotidianul polonez Rzeczpospolita.

''Lumea are nevoie de leadershipul SUA, leadership moral și politic, nu doar economic și militar'', a continuat el.

Sub conducerea lui Walesa, sindicatul Solidaritatea s-a transformat într-o amplă mișcare socială care a accelerat căderea regimului comunist din Polonia în 1989. În anul următor, Lech Walesa a câștigat primele alegeri prezidențiale libere după 1945 din Polonia.

Aflat în relații glaciale cu guvernul conservator polonez, Walesa a anunțat că nu va participa la ceremoniile aniversare organizate duminică la Varșovia.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău