Lavrov: Rusia nu va întrerupe operațiunile militare din Ucraina pentru negocieri de pace

  • 11 Aprilie 2022 17:20
Lavrov: Rusia nu va întrerupe operațiunile militare din Ucraina pentru negocieri de pace

Armata rusă nu își va întrerupe „operațiunea militară” din Ucraina pentru următoarea rundă de negocieri de pace, a declarat luni ministrul rus de Externe. Potrivit lui Serghei Lavrov, nu va mai avea loc nicio pauză de la atacuri „atât timp cât nu se ajunge la un acord final”, scrie Reuters, potrivit The Guardian.

Într-un interviu acordat televiziunii ruse de stat, Lavrov a declarat că președintele Vladimir Putin a ordonat ca acțiunile militare să fie suspendate în timpul primei runde de discuții între negociatorii ruși și ucraineni, scrie DIGI24.

Poziția Moscovei s-a schimbat de atunci, a spus el. Lavrov a afirmat că nu vede niciun motiv pentru a nu continua discuțiile cu Ucraina, dar a insistat că Moscova nu își va opri operațiunea militară până atunci când părțile se vor reuni din nou.

„După ce ne-am convins că ucrainenii nu au de gând să dea o replică, s-a luat decizia ca, în timpul următoarelor runde de discuții, să nu se facă nicio pauză atât timp cât nu se ajunge la un acord final”, a mai precizat Serghei Lavrov.

Săptămâna trecută, ministrul rus de Externe a acuzat Kievul că a prezentat Moscovei un proiect de acord de pace „inacceptabil”, care se abate de la acordurile pe care părțile le-au încheiat anterior. Kievul a respins comentariile lui Lavrov ca pe o tactică de subminare a Ucrainei sau de distragere a atenției de la acuzațiile de crime de război împotriva trupelor rusești.

De asemenea, în interviul difuzat luni, Lavrov a declarat că apelurile făcute de șeful diplomației UE, Josep Borrell, pentru ca blocul să continue să înarmeze Kievul au marcat o „întoarcere foarte serioasă” în politica europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău