Lansarea cărții „Mitropolia Basarabiei: Istorie și Tradiție. Culegere de Documente și Materiale”. Părintele Iurie Nistor: Să se nască atâția sfinți români din aceste pământuri este o adevărată binecuvântare

  • 01 Decembrie 2023 15:14
Lansarea cărții „Mitropolia Basarabiei: Istorie și Tradiție. Culegere de Documente și Materiale”. Părintele Iurie Nistor: Să se nască atâția sfinți români din aceste pământuri este o adevărată binecuvântare

Un Te Deum în cinstea Zilei Naționale a României a avut loc astăzi la Paraclisul „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău al Mitropoliei Basarabiei, parte a Bisericii Ortodoxe Române, informează Radio Chișinău.

Slujba de Te Deum a fost săvârșită de mai mulți preoți de la Mitropolia Basarabiei.

Protopopul de Chișinău, preotul Iurie Nistor, a declarat pentru Radio Chișinău că ziua de 1 decembrie este ziua care „ne aduce aminte că în noi curge același sânge de român și cătrebuie să transmitem mai departe dragostea de neam și de popor”.

 „Să se nască atâția sfinți români din aceste pământuri este o adevărată binecuvântare. Astăzi este și o responsabilitate pentru noi, ca să transmitem și mai departe dragostea de neam, de popor și de Hristos, ceea ce ne caracterizează și pe noi la ora actuală. Trebuie să rămânem într-o unitate, iar viitoarelor generații să le transmitem această dragoste de neam și de tot ceea ce este frumos. Aducem felicitări tuturor românilor celor care simt românește, iubesc România, iubesc Moldova și iubesc tot ceea  ce este ca tradiție și ne caracterizează pe noi – cei care vorbim o limbă atât de frumoasă”, a spus părintele Iurie Nistor.

După săvârșirea Te Deum-ului, la Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu”, a avut loc și lansarea cărții „Mitropolia Basarabiei: Istorie și Tradiție. Culegere de Documente și Materiale”. Volumul I.

Potrivit părintelui Iurie Nistor, volumul cărții conține 230 de documente originale, datate din secolul al XVI-lea și până la 1924, oferind o perspectivă amplă și detaliată asupra istoriei noastre bisericești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău