Lansarea campaniei „Siguranța rutieră pentru toți. Informând, prevenim!”

  • 09 Martie 2023 17:45
Lansarea campaniei „Siguranța rutieră pentru toți. Informând, prevenim!”

Inspectoratul General al Poliției, în parteneriat cu A.O ,,Automobil Club din Moldova, cu suportul financiar al Organizației Mondiale a Sănătății Moldova (OMS), Uniunea Europeană și Federația Internațională de Automobilism (FIA) a inițiat campania „Siguranța rutieră pentru toți. Informând, prevenim!”, transmite Poliția R. Moldova.

În acest context mai mulți polițiști au beneficiat de o sesiune de informare în domeniul educației rutiere, organizată în incinta Inspectoratului General al Poliției.

În cadrul atelierului polițiștii au însușit cele mai bune practici utilizate pentru formarea comportamentului corect în trafic a copiilor și adolescenților.

Subiectele discutate au vizat securitatea copilului în calitate de pasager, de pieton sau biciclist, importanța cuplării centurii de siguranță și a utilizării scaunului auto și vestei reflectorizante.

În urma sesiunii de informare polițiștii vor merge în instituțiile de învățământ, pentru a  reda copiilor în mod interactiv informația cu privire la siguranța în trafic.

Menționăm că, în anul 2020 Inspectoratul General al Poliției a semnat un acord de colaborare cu A.O ,,Automobil Club din Moldova, în scopul implementării proiectelor comune în domeniul siguranței rutiere și participarea la activități realizate în corespundere cu prevederile legislației prin schimb de informații și de experiențe în domeniul siguranței traficului rutier

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău