Laburiștii promit reducerea cu o treime a prețului călătoriilor cu trenul

  • 02 Decembrie 2019 09:33
Laburiștii promit reducerea cu o treime a prețului călătoriilor cu trenul

Partidul Laburist britanic (de opoziție) a promis luni că, dacă va câștiga alegerile parlamentare din 12 decembrie, va reduce cu o treime prețul călătoriilor cu trenul începând din luna ianuarie 2020, ceea ce ar urma să permită unui navetist obișnuit să realizeze economii de peste 1.000 de lire sterline (1.280 de dolari) pe an, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Potrivit laburiștilor, prețul călătoriilor cu trenul reglementate va fi mai mic cu 33% începând din ianuarie. De asemenea, vor fi disponibile tarife mai mici la călătoriile cu trenul pentru muncitorii part-time, în timp ce călătoriile cu trenul pentru cei cu vârsta de până la 16 ani vor fi gratuite. Reducerea cu 33% a prețului călătoriilor cu trenul ar urma să coste 1,5 miliarde lire sterline (1,9 miliarde dolari) pe an, a estimat Partidul Laburist, precizând că banii vor veni de la bugetul actual al Departamentului Transporturilor, care este finanțat de taxa de drum.

Anterior, liderul laburiștilor Jeremy Corbyn și-a anunțat intenția de a renaționaliza căile ferate dacă va câștiga alegerile din 12 decembrie. Alte măsuri populare anunțate de laburiști sunt ajutoare pentru părinții cu copii mici, cursuri gratuite la universitate și mai mulți bani pentru îngrijirea persoanelor în vârstă, toate finanțate prin taxe mai mari pentru companii și cei cu câștiguri mari.

"Reluarea controlului asupra căilor noastre ferate este singura modalitate prin care putem reduce prețurile și să creăm o rețea feroviară care este adecvată pentru viitor", a declarat liderul laburiștilor, Jeremy Corbyn.

În replică, ministrul britanic al Transporturilor, Grant Shapps, a apreciat că planul reprezintă "o nouă încercare disperată a laburiștilor de a distrage atenția de la incapacitatea lor de a fi cinstiți cu oamenii cu privire la poziția lor față de Brexit și a faptului că vor crește taxele pentru muncitorii cu venituri mici și medii din întreaga țară".

Potrivit ultimului sondaj al Panelbase, cursa este tot mai strânsă în perspectiva alegerilor de la 12 decembrie. Avansul conservatorilor premierului Boris Johnson în fața Partidului laburist a scăzut la opt puncte procentuale față de zece în urmă cu o săptămână. Conservatorii sunt creditați cu 42% din voturi, la fel ca și în sondajul de săptămâna trecută, iar Laburiștii au crescut cu două puncte procentuale, până la 34%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău