La Ungheni vor fi construite două amplasamente de subtraversare a râului Prut care vor asigura alimentarea cu apă a mai multor localități din R. Moldova

  • 02 August 2023 14:44
La Ungheni vor fi construite două amplasamente de subtraversare a râului Prut care vor asigura alimentarea cu apă  a mai multor localități din R. Moldova

Comisia interguvernamentală pentru implementarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a apelor Prutului și Dunării a identificat locațiile unde vor fi instalate amplasamentele de subtraversare a râului Prut, anunță un comunicat al Ministerului Mediului de la Chișinău, transmite Radio Chișinău.

Astfel locațiile Sculeni și Măcărești de pe ambele maluri ale Prutului vor asigura traversarea apeductelor care vor alimenta cu apă din Prut mai multe localități din Republica Moldova. 

Republica Moldova și România au o istorie și o cultură comună, iar proiectul va intensifica relațiile de cooperare dintre cele două ministere de pe ambele maluri ale Prutului, a menționat, în cadrul discuțiilor, secretarul de stat al Ministerului Mediului, Grigore Stratulat. 

România va ajuta în continuare Republica Moldova să-și gestioneze eficient resursele de apă și să progreseze în acest sens, a declarat la rândul său, secretarul de stat al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor de la București, Adriana Petcu. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău