La strânsul frunzelor sunt implicați zilnic circa 400 de muncitori și 40 de tractoare

  • 13 Noiembrie 2020 17:21
La strânsul frunzelor sunt implicați zilnic circa 400 de muncitori și 40 de tractoare

În Chișinău, zilnic la strânsul frunzelor sunt implicați circa 400 de muncitori și 40 de tractoare cu remorcă, a precizat pentru IPN șeful Secției amenajare și salubrizare din cadrul Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA), Vasile Efros. Printre cele 40 de remorci, în care sunt încărcate deșeurile vegetale pentru a fi transportate la poligon, sunt și unități noi de tehnică, procurate recent de bani alocați din bugetul municipal. Suplimentar, în procesul de salubrizare mecanizată sunt implicate și 17 aspiratoare automatizate, dintre care cinci sunt atașate la tractoare.

Potrivit lui Vasile Efros, în mod prioritar se lucrează la strânsul frunzelor de pe trotuare, dar și în parcuri. După care vin curțile blocurilor de locuit. Lucrările vor continua până când vor fi strânse toate frunzele care cad. Din experiența anilor precedenți, e vorba de a doua jumătate sau chiar sfârșitul lunii decembrie.

Direcția generală locativ-comunală și amenajare a achiziționat, la începutul acestei luni, mai multe unități de tehnică și utilaje pentru dotarea autospecialelor antrenate la lucrările de salubrizare. Valoarea achizițiilor este de circa șapte milioane de lei. Tehnica va putea fi folosită și iarna, la deszăpezire.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Mon
20
Tue
21
Wed
21
Thu
20
Fri
22
Arhivă Radio Chișinău