La sediul Misiunii OSCE a avut loc o ședință consultativă a experților de pe ambele maluri ale Nistrului, din domeniul infrastructurii drumurilor

  • 20 Ianuarie 2023 14:04
La sediul Misiunii OSCE a avut loc o ședință consultativă a experților de pe ambele maluri ale Nistrului, din domeniul infrastructurii drumurilor

Astăzi, 20 ianuarie, la sediul Misiunii OSCE din or. Chișinău, a avut loc ședința consultativă a experților de pe ambele maluri ale Nistrului, din domeniul infrastructurii drumurilor, trasnmite Biroul Politici de reintegrare.

În cadrul ședinței s-a discutat subiectul gestionării corespunzătoare a podului de șosea, poziționat pe drumul expres M1 Frontiera cu România - Leușeni - Chișinău - Dubăsari - frontiera cu Ucraina, km 129+810 care traversează r. Nistru în apropierea or. Dubăsari, dat în exploatare în anul 1965 și reabilitat în 1997.

Experții de la Chișinău au prezentat situația referitoare la starea podului, gradul de uzură a coloanelor, erodarea elementelor metalice, rezistența seismică, precum și alte elemente ce țin de condițiile de exploatare a acestuia.

Totodată s-a comunicat că starea critică de avariere a podului impune în perspectivă reparația acestuia, precum și întreprinderea unei serii de acțiuni imediate precum ar fi: limitarea tonajului permisiv de traversare a unităților de transport și a vitezei de circulație ale acestora, păstrarea distanței între mijloacele de transport, în conformitate cu rigorile prescrise în expertiza tehnică, etc.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău