La secțiile de votare deschise pentru cetățenii din stânga Nistrului se atestă o prezență mare. „Coada e atât de lungă încât oamenii stau în drum, iar zeci de persoane vin spre secția de vot”

  • 11 Iulie 2021 12:48
La secțiile de votare deschise pentru cetățenii din stânga Nistrului se atestă o prezență mare. „Coada e atât de lungă încât oamenii stau în drum, iar zeci de persoane vin spre secția de vot” Foto: REL

Și la acest scrutin se atestă o prezență mare la secțiile de vot deschise pentru cetățenii din stânga Nistrului. Până la această oră au votat 17.566 mii de alegători domiciliați în regiunea transnistreană. Potrivit unor relatări, unele persoane ar fi plătite pentru a vota.

La Varnița, la cele patru secții organizate pentru locuitorii transnistreni s-au format cozi de zeci de persoane care așteaptă să-și exercite dreptul la vot, chiar la primele ore, după cum relatează echipa de jurnaliști de investigație Cu Sens. De asemenea, coloane de zeci de mașini erau parcate în preajma secțiilor din Varnița.

„Coada e atât de lungă încât oamenii stau în drum, iar zeci de persoane vin spre secția de vot.

Suntem de la Bender. Sunt și oameni pe care/i doare sufletul pentru tot ce se petrece, dar sunt și cazuri care vin cu mașinile și sunt plătiți. Asta-i situația. Am auzit că fiecare care vine la vot primește 200 de ruble, iar șoferul care îi aduce, câte patru oameni, primește 400 de ruble pentru o rută. Eu am auzit concret la raionul MicroBam Solnecinaia, sunt fapte concrete, și raionul Borisovca, de la uzina Borzaia.

Și jurnaliștii de la site-ul specializat Zona de Securitate relatează despre cozile formate la secțiile de votare de la Varnița, unde votează inclusiv locuitorilor din regiunea transnistreană.

„Aici noi vedem un moment fraudabil. Avem informații veritabile din partea cealaltă, că oamenilor care lucrează la Tiratex li se plătește un bon, dacă ei vin, votează și au ștampilă. Același lucru se face și pentru cei de la Sheriff. Suma primită este de aproximativ 25 de dolari. Asta este situația”.

„Au spus că dau bani de la Sheriff, numai să vină să voteze pentru Sheriff și o să le dea produse de acolo. Am auzit că oferă 500 de ruble fiecărui om care vine să voteze”.

Și la Rezina s-au format cozi la secțiile de votare deschise pentru cetățenii din regiunea transnistreană.

Două cazuri de transportare organizată a cetățenilor din regiunea transnistreană la secțiile de votare din satul Copanca, raionul Căușeni și din orașul Rezina au fost raportate în primele ore ale dimineți de către observatorii Promo-Lex.

41 de secții de vot au fost deschise pentru locuitorii din stânga Nistrului.

Interesul cetățenilor din această zonă  pentru procesul electoral a crescut brusc începând cu scrutinul parlamentar din 2016, când peste 37 de mii de cetățeni au participat la vot, de patru ori mai mulți decât la scrutinele anterioare, când votau între 5 și 8 mii de alegători din stânga Nistrului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău