La Sala cu Orgă din capitală va avea loc un recital de muzică barocă

  • 03 Iunie 2019 17:40
La Sala cu Orgă din capitală va avea loc un recital de muzică barocă

Un recital de muzică barocă, susținut de organista Anna Strezeva și soprana Tatiana Costiuc, va avea loc mâine, 4 iunie, începând cu ora 18.00, la Sala cu Orgă din Chișinău, informează MOLDPRES.

În program: creații Handel, Bach și Albinoni. În aceeași zi, la ora 10.00, Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” va prezenta spectacolul ”Cântecul mierlei” de Annie Shmidt.

Miercuri, la ora 18.30, Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” readuce în scenă spectacolul ”Traviata”, operă în patru acte, de Giuseppe Verdi, după romanul "Dama cu Camelii" de Alexandre Dumas – fiul, libretul: Francesco Maria Piave. Regia – Eleonora Constantinov.

Potrivit organizatorilor, Traviata este prima operă a lui Verdi din care intriga și atracția scenică lipsesc aproape cu desăvârșire și din care a fost eliminat tot ce ar fi putut să împiedice concentrarea atenției asupra lumii sufletești a eroinei, asupra omeniei autentice a nobilei Violetta, asupra destinului ei tragic. Acțiunea are loc în Paris și suburbiile lui, la mijlocul secolului XIX. "Traviata nu e doar una din cele mai frumoase și mai iubite opere de Verdi, ci și una din cele mai mari drame muzicale la nivel universal", a constatat Charles Osborne.

Tot miercuri, la ora 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” va fi jucat spectacolul ”The Faces of Macbeth”, inspirat din piesa „Macbeth” de William Shakespeare.  Potrivit organizatorilor, este un spectacol performance care te va surprinde cu o instalație de design inedită și cu o expoziție de fashion teatral, inspirată din motivele spectacolului. Probabil cea mai cunoscută piesă scrisă de William Shakespeare, Macbeth este un studiu în cheie minimalistă, despre putere prin anatomia crimei, a fricii și a trădării. Un spectacol metamorfoză despre putere, pasiune, obsesie și ambiție. Alături de Hamlet, reprezintă una dintre cele mai reușite opere ale dramaturgului englez și totodată ale dramaturgiei în general.

Joi, 6 iunie, la ora 18.00, la Sala cu Orgă din Chișinău va avea loc un concert de Ziua Națională a Italiei. Este un concert al muzicienilor moldoveni stabiliți în Italia: Constantin Beschieru (vioară), Cătălina și Tudora Spătaru (vioară), Diana Lupașcu (vioară) și Andrei Harabagiu (violă), susținuți de Orchestra Națională de Cameră, prim-dirijor – Cristian Florea cu participarea organistei Anna Strezeva. În program: Respighi - Suita în Sol major pentru orgă și corzi, Bach  - Concert în re minor pentru 2 viori și orchestră, Mozart - Simfonia concertantă în Mi-bemol major pentru vioară, violă și orchestră și Vivaldi  - Anotimpurile, 4 concerte pentru vioară și orchestră. Concertul este organizat în colaborare cu Ambasada Italiei la Chișinău și Asociația Culturală East&West Cooperation. Intrare liberă în limita locurilor disponibile.

În aceeași zi, la ora 18.30, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” își așteaptă publicul la spectacolul "Trei vieți ale Isadorei Duncan" de Z. Sagalov, în regia Mariei Palinițkaia.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău