La poarta Europei, cu gândul la Rusia (Adevărul)

  • 06 Martie 2014 08:34
La poarta Europei, cu gândul la Rusia  (Adevărul)

REVISTA PRESEI DIN 6 MARTIE

La poarta Europei, cu gândul la Rusia, titrează Adevărul care tratează acest subiect prin prisma locuitorilor de la țară. În timp ce în coasta Chișinăului, în orășelul Sângera, moldovenii se văd în UE, abia așteaptă să călătorească fără vize în Europa și-i condamnă pe ruși pentru ocuparea Crimeii, la nici 100 de kilometri, la Sălcuța, raionul Cantemir, realitatea arată altfel. „Răscoala“ din Ucraina este dur criticată, iar oamenii spun la unison că viitorul nostru e alături de Rusia. Experții susțin că această împărțire între Est și Vest este efectul propagandei mass-mediei rusești, care sunt retransmise la noi, precum și a manipulărilor la care recurg unele partide.

Spitalele, sub control parlamentar – alt subiect din Adevărul. Un grup de deputați propun ca orice reorganizare de spitale să treacă aprobarea Legislativului. Astfel, susțin ei, va fi asigurată o mai mare transparență în domeniul sănătății.

Ziarul de Gardă scrie despre Imperiul lui Gofman, cel mai bogat angajat de la CNA. Mihail Gofman, șeful adjunct al Serviciului Prevenire și Combatere a Spălării Banilor,a declarat o avere de 3,8 milioane de lei, însă în realitate averea sa ar fi de 10 ori mai mare, susține  ZdG. Potrivit publicației,  casa în care locuiește, un imobil cu două niveluri și mansardă, în valoare de 11 milioane de lei, amplasată în cartierul „Poiana Domnească” din Durlești, a fost înregistrat pe numele mamei sale, firmele -pe numele fratelui său, iar câteva proprietăți imobiliare le-a făcut „cadou” unui cumătru care desfășoară afaceri în R. Moldova și în România. Totodată, ferma din Boșcana, cu o anexă de 10 construcții, este trecută pe numele unei bătrâne de 93 de ani, care este și mama președintei  Judecătoriei Edineț, relevă Ziarul de Gardă.

Aceeași publicație mai dezvălui cum s-a îmbogățit Elena Neaga, „procuroarea vedetă” de la Strășeni.

Tema averilor demnitarilor o regăsim și în Ziarul Național. Fostul președinte Vladimir Voronin confirmă că ar deține mai multe mașini de lux, dar precizează că nu toate automobilele apărute în presă sunt ale familiei sale. Voronin confirmă că mașinile retro îi aparțin, menționând că le-a adunat pe bucăți cu mai mulți prieteni automobiliști. Automobilele familiei Voronin, unele înregistrate în R. Moldova, altele în Germania, au fost estimate la 70 de milioane de lei.

Voronin a declarat într-un interviu pentru Nezavisimaia Moldova că pozele automobilelor de lux de sute de mii de euro ar fi fost trucate, pe de altă parte ziarul Timpul observă că și mașinile de lux de care familia sa se folosește în Moldova și cele de colecție au fost fotografiate în același garaj, anume cel de pe strada Armenească de sub sediul de sute de milioane al Partidului Comuniștilor, care are o suprafață de 1,5 km pătrați.

Evenimentul Zile dezvăluie secretul de la „Moldsilva” – cine și cui împarte codrii Moldovei.

Tot aici găsim un interviu cu viceguvernatorul Băncii Naționale, Marin Moloșag. Deprecierea monedei naționale are un caracter sezonier, susține oficialul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău