La Palatul Republicii va avea loc spectacolul „Revenire la Rădăcini”, dedicat aniversării celor 30 de ani de activitate a Uniunii meșterilor populari din R. Moldova

  • 27 Septembrie 2023 10:56
La Palatul Republicii va avea loc spectacolul „Revenire la Rădăcini”, dedicat aniversării celor 30 de ani de activitate a Uniunii meșterilor populari din R. Moldova

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău sprijină organizarea spectacolului „Revenire la Rădăcini”, dedicat aniversării celor 30 de ani de activitate a Uniunii Meșterilor Populari din Republica Moldova.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 septembrie 2023, ora 10.30, la Palatul Republicii din Chișinău. Cu această ocazie, vor avea loc: recitaluri muzicale susținute de Ioana Căpraru, Mariana Dobzeu, Ansamblul etnofolcloric „Romanița” din Chișinău, Formația Folclorică „Mocănașii” din Slobozia Mare, Formația Folclorică „Haiducii” din Rezina și Formația folclorică „Ciobănaș de la miori” din Parcova; o expoziție tematică amenajată de Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală și prezentarea noului vizual al Uniunii Meșterilor Populari din Republica Moldova.

La cei 30 de ani de la înființare, UMP are peste 400 de membri - meșteri populari din Republica Moldova și România. Uniunea desfășoară o bogată activitate de promovare și valorificare a artei tradiționale românești prin intermediul participării la diferite expoziții și târguri de profil, a organizării de workshopuri tradiționale și a încurajării schimburilor de experiență și a colaborărilor dintre artizanii de pe ambele maluri ale Prutului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău