La Moldexpo a fost inaugurată expoziția internațională „Tourism & Travel Expo”

  • 16 Februarie 13:44
La Moldexpo a fost inaugurată expoziția internațională „Tourism & Travel Expo”

La Moldexpo a fost inaugurată expoziția „Tourism & Travel Expo”. Timp de trei zile, reprezentanți ai pensiunilor, cramelor, vinăriilor și agențiilor de turism naționale și internaționale își prezintă ofertele anului 2024. Prin acest eveniment, organizatorii își propun să valorifice tradițiile autentice și folclorul, elemente de atracție turistică, atât pentru publicul local, cât și pentru turiștii străini, transmite IPN.

Prezent la inaugurare, ministrul culturii, Sergiu Prodan, a declarat că această expoziție, care este deja la a 27-a ediție, reprezintă cel mai important eveniment din domeniul turismului. „Salut oaspeții acestui târg – tradițional România, Bulgaria, Slovacia și pentru prima dată Armenia. Cu siguranță aceste destinații sunt extrem de importante pentru turiștii din Republica Moldova, care sunt în căutare de experiențe noi, de valori autentice pentru a fi descoperite, pentru a cunoaște mai bine, atât zonele tradiționale din România, cât și cultura, patrimoniul din celelalte țări”, a notat ministrul.

În cadrul expoziției sunt promovate și atracțiile turistice interne, care contribuie la dezvoltarea Republicii Moldova ca destinație atractivă, cu patrimoniu cultural, arhitectură valoroasă, vinuri veritabile, gastronomie autentică și locații demne pentru sejururi. „Trebuie să convingem că Republica Moldova este o destinație turistică extrem de atractivă. Și în primul rând prin faptul că patrimoniul nostru cultural, valorificarea lui în ochii oaspeților de peste hotare, este obiectivul nostru cel mai important”, a mai spus Sergiu Prodan.

La expoziție participă agențiile de turism și tur-operatorii locali, membri ai Asociației Naționale a Agenților Economici de Turism și ai Asociației Patronale a Industriei Turismului din Republica Moldova. În total, și-au anunțat prezența peste 60 de participanți din Republica Moldova, România, Bulgaria, Slovacia și Armenia. Misiunea participanților este de a susține turismul cultural, rural, de aventură, gastronomic și vitivinicol, conform tradițiilor și obiceiurilor țării pe care o reprezintă.

Turismul rural va fi reprezentat de către autoritățile publice locale. Își vor prezenta produsele turistice consiliile raionale Cahul, Călărași, Criuleni, Glodeni, Drochia, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Strășeni, Ștefan- Vodă, Ungheni și UTA Găgăuzia. Aceștia vor participa și în cadrul Festivalului-concurs „Brâul Moldovei” care constă în prezentarea tradițiilor populare. Conform condițiilor concursului, standurile vor fi amenajate în stilul specific regiunii pe care le reprezintă. De asemenea, pretendenții vor demonstra portul național în cadrul unui defileu special, iar unul din cele mai importante elemente ale concursului va fi dansul brâului, interpretat, conform tradiției, doar de bărbați.

România este prezentă cu un stand de țară cu tematica tradițională, unde sunt expuse obiecte de artizanat, bucate tradiționale și, nu în ultimul rând, oferte de odihnă. De asemenea, sunt promovate trasee tematice. Bulgaria, care este una dintre cele mai preferate destinații ale turiștilor din Republica Moldova, prezintă un stand care va conține ofertele turistice elaborate pentru tot anul 2024. Slovacia participă din nou în cadrul expoziției cu intenția de a colabora cu agențiile de turism naționale, dar și pentru a reprezenta țara dintr-o nouă perspectivă turiștilor Republicii Moldova.

Pentru prima dată participă și Armenia, care este reprezentată de o agenție de turism din Erevan. Vizitatorii au ocazia să facă cunoștință cu o destinație nouă, menită să surprindă cu gastronomia, arhitectura și cultura acestei țări caucaziene.

Expoziția este deschisă până duminică la ora 16.00. „Tourism & Travel Expo” 2024 este organizată de Ministerul Culturii a Republicii Moldova, Oficiul Național a Turismului și Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” SA cu suportul subvențional al Instituției Publice Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău