La MAE rus a fost discutată funcționarea operațiunii de pacificare pe Nistru

  • 27 Noiembrie 2019 17:04
La MAE rus a fost discutată funcționarea operațiunii de pacificare pe Nistru

"Funcționarea actuală a operațiunii de pacificare sub egida Rusiei" a constituit subiectul discuțiilor la întrevederea de la Moscova a ministrului afacerilor externe al regiunii transnistrene , Vitalii Ignatiev, cu ambasadorul cu misiuni speciale al MAE al Rusiei, Serghei Gubarev.

Interlocutorii au făcut schimb de opinii cu privire la "situația actuală în procesul de negociere dintre stânga Nistrului și Republica Moldova, cu accent pe unele rezultate ale conferinței neformale de consolidare a încrederii, organizată în Bavaria pe 4-5 noiembrie".

Ei "și-au exprimat îngrijorarea cu privire la scăderea dinamicii activității la toate nivelurile procesului de negocieri și la eficacitatea mecanismelor sale pe fundalul apariției unor noi probleme în relațiile dintre părți".

Participanții la întâlnire "au subliniat necesitatea menținerii unui dialog sistemic în procesul de negocieri și implementarea necondiționată a acordurilor încheiate anterior în interesul oamenilor". Totodată, Ignatiev și Gubarev au discutat despre "dezvoltarea contactelor bilaterale între Rusia și regiunea transnistreană într-o serie de domenii actuale".

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău