La Istanbul are loc întâlnirea președinților Rusiei și Turciei, în legătură cu finalizare a construcției secțiunii maritime a gazoductului "Turkish Stream"

  • 19 Noiembrie 2018 19:45
La Istanbul are loc întâlnirea președinților Rusiei și Turciei, în legătură cu finalizare a construcției secțiunii maritime a gazoductului

La Istanbul are loc în această seară întâlnirea președinților Rusiei și Turciei, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdoğan. Convorbirile celor doi lideri se desfășoară tête-à-tête la Palatul Yildiz. Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdoğan au sosit acolo după ceremonia festivă de finalizare a construcției secțiunii maritime a gazoductului "Turkish Stream".

Recep Tayyip Erdoğan a declarat la finalul respectivei ceremonii că relațiile dintre Ankara și Moscova nu sunt supuse presiunilor unor terțe părți. Președintele turc a adăugat că finalizarea construcției secțiunii maritime a gazoductului "Turkish Stream", "reprezintă încă un indicator al cooperării fructuoase cu Rusia în sfera energetică".

Gazprom a început construcția secțiunii maritime a conductei "Turkish Stream" în luna mai 2017. Gazoductul are o lungime de 930 de kilometri și trece pe fundul Mării Negre, până pe țărmul Turciei. De acolo va fi conectată o ramificație terestră până la granița Turciei cu țările vecine, având o lungime de 180 de kilometri, notează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău