La Institutul Mamei și Copilului din Chișinău a fost dată în folosință secția Gastrologie și Hepatologie

  • 30 Mai 2023 12:56
La Institutul Mamei și Copilului din Chișinău a fost dată în folosință secția  Gastrologie și Hepatologie

La Institutul Mamei și Copilului din Chișinău astăzi, 30 mai, a fost dată în folosință secția Gastrologie și Hepatologie, după o reparație generală a blocului. Costul reparațiilor sunt de circa 5 milioane de lei, din bugetul Ministerului Sănătății, transmite Radio Chișinău.

Secția Gastrologie și Hepatologie este unica secție de acest profil în Rep. Moldova. Are o capacitate de 35 de locuri, iar anual sunt tratați circa două mii de copii, a spus directorul Institutului Mamei și Copilului, Sergiu Gladun:

„Practic este unica secție din Rep. Moldova care oferă aceste servicii, tratează copii cu patologii gastro-intestinale, hepatice, pancreatice, și tratează copiii nu numai din municipiul Chișinău, dar din toată Rep. Moldova”, transmite Sergiu Gladun.

Spitalul are echipament necesar pentru serviciul de diagnosticare a maladiilor, iar Ministerul Sănătății va continua să investească în îmbunătățirea condițiilor de infrastructură spitalicească, a spus ministra Sănătății, Ala Nemerenco:

„Tratamentul are loc aici, dacă este vorba de chirurgie sunt transferați în alte secții, dacă este vorba de proceduri terapeutice le primesc pe loc... Investim în continuare în asigurare cu echipament. A demarat procedura de achiziții a unui număr de rezonanțe magnetice pentru instituțiile terțiare. Una dintre ele va veni aici la IMC. Până acum nu am avut niciun echipament de rezonanță destinat pediatriei”, transmite Ala Nemerenco.

Bugetul alocat de Ministerul Sănătății  pentru reparația secției este de 4 milioane 700 mii lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău