La împlinirea a 105 ani de la unirea Basarabiei cu România, Klaus Iohannis și Maia Sandu acordă înaltul patronaj pentru reuniunea Teatrelor Naționale Românești

  • 27 Martie 2023 15:04
La împlinirea a 105 ani de la unirea Basarabiei cu România, Klaus Iohannis și Maia Sandu acordă înaltul patronaj pentru reuniunea Teatrelor Naționale Românești

Președintele Klaus Iohannis a acordat, luni, Înaltul Patronaj pentru Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, care se va desfășura la Chișinău în perioada 14 – 25 septembrie, transmite caleaeuropeană.ro.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale remis CaleaEuropeană.ro, Înaltul Patronaj pentru Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, un proiect cultural care se va desfășura la Chișinău, a fost acordat cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului și a Zilei Basarabiei.

Evenimentul, ajuns la cea de-a VIII-a ediție, este organizat de Teatrul Național “Mihai Eminescu” din Chișinău, cu sprijinul Ministerului Culturii din România și al Institutului Cultural Român. Acesta celebrează comuniunea de istorie, limbă, cultură și aspirații europene dintre România și Republica Moldova.

Reuniunea Teatrelor Naționale Românești se bucură, de asemenea, de Înaltul Patronaj al președintei Republicii Moldova, Maia Sandu.

Este pentru al treilea an consecutiv când președinții de ambele maluri ale Prutului, Klaus Iohannis și Maia Sandu, acordă Înaltul Patronaj unor demersuri culturale comune.

În 2021, de ziua unirii Basarabiei cu România, Klaus Iohannis și Maia Sandu au anunțat că acordă înaltul patronaj programului Anul Centenar 2021 al Teatrului “Mihai Eminescu” din Chișinău.

Anul trecut, la 9 mai 2022, de ziua Europei, cei doi președinți au acordat înaltul lor patronaj pentru Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău 2022 și Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, menționând că ambele proiecte marchează “comuniunea de istorie, limbă, cultură și aspirații europene dintre România și Republica Moldova”.

Luna trecută, când s-au întâlnit la București, atât președintele Klaus Iohannis, cât și omologul său din R. Moldova, Maia Sandu, au subliniat că România și R. Moldova au o “comunitate de limbă, cultură și istorie, dar și un viitor comun, iar această comunitate trebuie să fie tot mai puternică și tot mai unită“.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău