La Iași, încep evenimentele religioase care pregătesc vizita Papei Francisc

  • 21 Mai 2019 17:10
La Iași, încep evenimentele religioase care pregătesc vizita Papei Francisc

La Iași, încep evenimentele religioase care pregătesc vizita Papei Francisc, până la care au rămas mai puțin de două săptămâni. O primă manifestare are loc la Catedrala Romano Catolică din oraș, unde va fi adusă Icoana Maicii Domnului din sanctuarul de la Cacica. O sută de mii de credincioși îl vor astepta pe Papa Francisc la Iași. Mai multe informații despre programul acestor evenimente avem în direct de la corespondenta RRA, Cristina Vartolomei.

Icoana Maicii Domnului din Sanctuarul de la Cacica va ajunge la Iași, după Liturghia de la ora 18:30. Va rămâne în Catedrala romano-catolică până pe 1 iunie. Atunci va fi purtată în procesiune prin centrul orașului până la scena din fața Palatului Culturii de unde Papa Francisc se va adresa mulțimii. În fața Icoanei, Suveranul Pontif va rosti o rugăciune pentru tineri și familii. Icoana Maicii Domnului de la Cacica este copia uneia dintre cele mai cunoscute icoane din lumea catolică, Madona Neagră, din Polonia și a fost adusă în România acum 210 de ani.

Mii de pelerini din țară și din străinătate vin să o venereze anual în Sanctuarul de la Cacica. În paralel cu partrea religioasă au intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru vizita Papei și autoritățile locale.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău