La forumul etniilor, Igor Dodon a propus ca un stindard pretins moldovenesc să devină simbol de stat

  • 21 Aprilie 2018 16:52
La forumul etniilor, Igor Dodon a propus ca un stindard pretins moldovenesc să devină simbol de stat

Președintele Igor Dodon intenționează să înainteze alte două inițiative legislative. Una dintre acestea prevede ca un stindard roșu cu capul stilizat al unui bour, promovat intens de Partidul Socialiștilor ca pretins „drapel istoric” al Moldovei să fie arborat obligatoriu de către toate instituțiile publice.

A doua inițiativă conține prevederi conform cărora, în Parlament, ar urma să se fie aleși deputați pe criteriul etnic.

Declarații în acest sens, șeful statului a făcut în cadrul forumului etniilor cu genericul: „Păstrarea statalității Republicii Moldova”, organizat de Comisia pentru relații interetnice din cadrul Consiliului civil pe lângă președinte și la care Igor Dodon și-a ținut discursul în limba rusă, transmite IPN.

„Nu am intenția să schimbăm drapelul de stat, vreau doar să recunoaștem drapelul nostru istoric, fiindcă el este istoria noastră care până la urmă nu ne lasă să uităm de rădăcinile noastre. La următoarea ședință a Parlamentului voi înainta această inițiativă și voi propune ca fiecare instituție de stat să arboreze drapelul istoric al țării noastre. Vom începe arborarea acestui drapel în cele 300 de localități ai căror primari au semnat declarația simbolică de unire. La fel, voi solicita ca în parlament să fie și deputați de alte naționalități”, a declarat Igor Dodon.

„Din păcate constatăm că nu toți cetățenii țării respectă statalitatea Moldovei, ei o discreditează, probabil își doresc ca Moldova să dispară. Noi nu vom permite să fie distrusă statalitatea. Nu avem nevoie de acei oameni care vin din alte țări să facă politică în Moldova. Noi singuri putem face reforme și legi bune”, a declarat un reprezentant al comunității Ucrainene în Moldova, Nikolai Oleinic.

Președinta comunității ruse în Moldova, Ludmila Lașcionova, susține că în ultima perioadă autoritățile de la Chișinău ar fi luat decizii greșite la capitolul relațiilor moldo-ruse și ar fi întreprins mai multe acțiuni care fac tot posibilul să îndepărteze Republica Moldova de Federația Rusă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău