La Forumul Diplomatic de la Antalya a fost discutată cooperarea Republicii Moldova cu ONU

  • 20 Iunie 2021 09:30
La Forumul Diplomatic de la Antalya a fost discutată cooperarea Republicii Moldova cu ONU

În marja Forumului Diplomatic de la Antalya, prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a avut astăzi o întrevedere cu Miroslav Jenča, adjunctul secretarului general ONU pentru Europa, Asia Centrală și America în cadrul Departamentului pentru afaceri politice și edificare a păcii și operațiuni pentru pace, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al MAEIE, în debutul întrevederii, prim-ministrul Aureliu Ciocoi a transmis felicitări secretarului general ONU, Antonio Guterres, pentru realegerea în funcția deținută, asigurând de sprijinul Guvernului Republicii Moldova pentru eforturile care vizează asigurarea păcii, securității, drepturilor omului, acțiunilor climatice și dezvoltării durabile, scrie sursa citată.

Aureliu Ciocoi și Miroslav Jenča au efectuat un schimb de opinii pe marginea subiectelor de actualitate de pe agenda organizației și au trecut în revistă aspecte ale cooperării Republicii Moldova în cadrul Organizației Națiunilor Unite. Discuția a vizat procesele majore din cadrul organizației, securitatea regională și stadiul actual al procesului de negocieri privind soluționarea conflictului transnistrean.

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a apreciat rolul, expertiza și asistența ONU și a agențiilor sale specializate în depășirea efectelor crizei pandemice. Totodată, oficialul moldovean a exprimat susținerea plenară a țării noastre în procesul de reformare a organizației, inclusiv realizarea priorităților de pe agenda ONU în ceea ce privește avansarea acțiunilor la nivel global în domeniul schimbărilor climatice, implementarea Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă și promovarea respectării drepturilor omului.

La rândul său, oficialul ONU a menționat că țara noastră este un partener de încredere și a reconfirmat suportul Organizației Națiunilor Unite în eforturile de reformare și dezvoltare durabilă a Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,6 m/s
Tue
6
Wed
7
Thu
7
Fri
7
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău