La fiecare 36 de secunde, un om a murit de COVID-19 în SUA, în ajunul Zilei Recunoștinței

  • 26 Noiembrie 2020 08:44
La fiecare 36 de secunde, un om a murit de COVID-19 în SUA, în ajunul Zilei Recunoștinței

Statele Unite au înregistrat, pentru a doua zi la rând, peste 2.000 de decese din cauza noului coronavirus. Miercuri, în ajunul Zilei Recunoștinței, americanii au înregistrat cel mai trist bilanț din ultimele 6 luni: peste 2.400 de oameni au murit, potrivit datelor centralizate de universitatea Johns Hopkins. Un om la fiecare 36 de secunde, scrie Digi24.ro

Numărul noilor îmbolnăviri a urcat din nou până la 200.000.

Unul după altul, statele încep să reintroducă restricții, chiar dacă a început perioada sărbătorilor.

OMS, mesaj către americani: Stați acasă, fără reuniuni ample!

Filiala regională a Organizației Mondiale a Sănătății pentru cele două Americi le-a recomandat locuitorilor de pe aceste continente să își amâne sau să își reducă participarea la reuniunile în masă pe durata apropiatului sezon al sărbătorilor de iarnă, întrucât numărul infectărilor cu noul coronavirus a început din nou să crească în această parte a lumii, informează Reuters.

"Nu este timpul pentru a găzdui niciun fel de reuniuni ample... în timpul unei pandemii, nu există un sezon al sărbătorilor lipsit de riscuri", a declarat Jarbas Barbosa, directorul-adjunct al Organizației Panamericane a Sănătății (PAHO), scrie Agerpres.

Slujbele religioase ar trebui să aibă loc în exterior atunci când acest lucru este posibil sau să fie limitate în ceea ce privește numărul de participanți, a adăugat oficialul american.

Deoarece orice adunare publică, orice deplasare la cumpărături și chiar orice călătorie aduce cu sine o creștere a riscului de răspândire a virusului, cea mai sigură opțiune pentru americani este aceea de a rămâne acasă, a mai spus Jarbas Barbosa.

PAHO nu le recomandă americanilor să se bazeze pe testele de laborator pentru a călători, întrucât acestea nu garantează călătorii sigure și nici nu elimină riscul de a contracta virusul de la călători infectați.

Țările din cele două Americi au raportat peste 1,5 milioane de cazuri de COVID-19 în ultimele șapte zile, această cifră fiind cea mai mare de la declanșarea pandemiei, au transmis miercuri reprezentanții organizației menționate.

Creșterea rapidă a numărului de infectări a continuat în Statele Unite, iar fenomenul s-a accelerat în mai multe țări de pe continentele americane.

În Canada, numărul infecțiilor a crescut în special în rândul persoanelor vârstnice și în interiorul comunităților indigene, a precizat Jarbas Barbosa.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,63 m/s
Mon
6
Tue
1
Wed
0
Thu
-0
Fri
-0

Curs oficial BNM 25 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.2947 0.1026
USD 17.4849 0.0328
RON 4.3687 0.0211
UAH 0.6207 0.0040
RUB 0.2335 -0.0029
Arhivă Radio Chișinău