La Facultatea de Științe Economice a USM a fost inaugurat „Centrul de cultură antreprenorială românească, proiect finanțat de DRRM

  • 01 Septembrie 2023 15:58
La Facultatea de Științe Economice a USM a fost inaugurat „Centrul de cultură antreprenorială românească, proiect finanțat de DRRM

Noul an academic a început cu bucurie la Facultatea de Științe Economice a Universității de Stat din Moldova. Cu suportul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova al Guvernului României (DRRM), în cadrul facultății a fost inaugurat „Centrul de cultură antreprenorială românească „Virgil Madgearu””.

Sub egida Centrului vor fi realizate activități care vor permite consolidarea relației mediului academic cu mediul de afaceri prin dezvoltarea competențelor tinerilor economiști, promovarea afacerilor sustenabile, identificarea bunelor practici și diseminarea experiențelor de către partenerii facultății, se arată în comunicatul USM.

Astfel, studenții și profesorii vor avea la dispoziție un nou spațiu renovat și modernizat, unde vor desfășura ateliere, workshop-uri, conferințe și alte evenimente prin care vom crea o punte între trecut și viitor, respectând moștenirea noastră culturală și îmbrățișând provocările și oportunitățile secolului 21.

La eveniment au fost prezenți rectorul USM, Igor Șarov, Consilierul Președintelui României Klaus Iohannis, Sergiu Nistor, Președintele Institutului Cultural Român, Liviu Jicman, secretarul de Stat al DRRM, Adrian Dupu, secretarul de stat al MAE al României, Andrei Novac, decanul Facultății de Științe Economice, Maria Hămuraru, cadrele didactice și studenți.

Rectorul USM a mulțumit oficialilor români pentru suportul acordat în realizarea acestui frumos proiect, menționând că acesta este încă un rezultat al bunei relații dintre DRRM și Universitatea de Stat din Moldova.

„Centrul de cultură antreprenorială românească „Virgil Madgearu”” este unul dintre cele cinci proiecte, finanțate de Guvernul României prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, câștigate în acest an de USM. Suma totală a proiectelor, ce vor fi implementate de instituția noastră este de peste 3 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:0,51 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău