La expoziția "Fabricat in Moldova" vor participa 16 companii găgăuze

  • 12 Ianuarie 2017 15:56
La expoziția

În perioada 1-5 februarie, la complexul expozițional internațional "Moldexpo" din Chișinău va avea loc cea de-a 16-a expoziție a producătorilor "Fabricat în Moldova". 16 companii din Găgăuzia își vor prezenta produsele sub marca "Gagauz mallari".

După cum a anunțat la un briefing de presă, care a avut loc la Comrat șeful interimar al Direcției dezvoltare economică a Găgăuziei, Tatiana Donceva, principala expoziție din țară se desfășoară anual cu sprijinul Guvernului Republicii Moldova. Autonomia Găgăuză în mod traditional participă la expoziția producătorilor, transmite GAGAUZINFO.MD.

Prin dispoziția bașcanului pentru pregătirea Găgăuziei pentru participare la expoziție a fost creat un comitet de organizare.

"Anul acesta, 16 agenți economici au depus cereri de participare la expoziție, producția va fi prezentată pe 129 de metri pătrați. Pentru comparație, în anul 2016, au participat 9 întreprinderi, care au ocupat o suprafață de 70 de metri pătrați", a menționat Donceva.

În afară de tradiționalii participanți la expoziție, companiile "Transtest", "Oloi pak", "Goliat Vita", "Mary Gold", anul acesta lista a fost extinsă și cu alte întreprinderi, cum ar fi "Avdarma proiect", "Carne Sud", "Ridiager SV".

Pentru prima oară în anul 2017 participanților la expoziție le vor fi rambursate costurile pentru instalarea standurilor din contul fondului de susținere a antreprenoriatului, informează portalul de știri Gagauzinfo.MD.

"Vom solicita de la Comitetul Executiv restituirea integrală a taxei de înscriere în valoare de 50 de euro și 50 la sută din spațiul închiriabil. Pentru artizani, se planifică compensarea a 100% din valoarea spațiului arendat"- a spus Tatiana Donceva.

De asemenea, în perioada 31 ianuarie-5 februarie, la Chișinău va avea loc forumul de afaceri moldo-rus, la care, de asemenea sunt inviați reprezentanții mediului de afaceri din Găgăuzia. În cadrul forumului vor fi discutate aspecte ce țin de eficientizarea activității agricole și de atragerea investițiilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău