La Costești va fi construit un Complex Turistic Sportiv

  • 21 Februarie 2017 10:58
La Costești va fi construit un Complex Turistic Sportiv

În satul Costești din raionul Ialoveni va fi construit un Complex Turistic Sportiv.  Proiectul de dezvoltare regională a fost pus în discuție, astăzi, în cadrul  întrevederii dintre reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agenției de Dezvoltare Regională Centru cu reprezentanții Consiliului raional Ialoveni și Primăriei Ialoveni.

Potrivit reprezentanților ADR Centru, în cadrul proiectului vor fi  executate lucrări de amenajare a teritoriului, 1500 de locuri disponibile pentru spectatori cu acoperiș, piste de alergare, spațiu pentru antrenamente, teren sportiv cu capacitatea 105x68 metri, condiții sanitaro-igienice pentru beneficiari conform standardeor, parcare pentru turiști, rețea de apeduct și canalizare conectat.

"Este un proiect ambițios ce își propune să sporească numărul de vizitatori în zona Complexului Turistic Sportiv, ceea ce va genera dezvoltarea economică a regiunii prin prestarea serviciilor de turism. De asemenea, aici vor putea fi organizate competiții sportive locale, regionale și naționale, iar  tinerii sportivi din  localitățile Costești, Molești, Hansca, Zîmbreni, Pojoreni, Ialoveni și întreg centrul Republicii Moldova vor beneficia de condiții mai bune pentru pregătire", a subliniat directorul ADR Centru, Viorel Jardan, în cadrul discuțiilor.

Totodată, autoritățile publice locale își propun editarea a 2000 de exemplare a Ghidului Turistic Sportiv, care va pune la dispoziția tuturor, informații cu referire la traseele turistice din zona centru a țării.  De asemenea, autoritățile locale consideră că practicarea activă a sportului va duce la îmbunătățirea factorilor de sănătate a peste 10000 de tineri și a populației beneficiare din raionul Ialoveni, iar acest lucru va stimula practicarea sportului de performanță în zona centru.

Pentru acest proiect Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat din Fondul Național de Dezvoltare Regională suma de 2,5 milioane lei din totalul de 22,5 milioane lei solicitați pentru realizarea proiectului.

Tot în cadrul întrevederii de astăzi, cei prezenți au discutat detalii cu privire la demararea lucrărilor în cadrul proiectului regional „Apeduct magistral pentru localitatea Bardar, Ruseștii Noi (etapa II) și rețele de canalizare pentru or. Ialoveni". Așteptările autorităților urmăresc creșterea indicelui de îmbunătățire a sănătății populației din localitățile partenere prin sporirea accesului  la apă potabilă de calitate. De asemenea, obiectivul este de a dezvolta capacitățile actorilor locali relevanți pentru a lucra împreună la integrare, standardizare și raționalizarea gestionării alimentării cu apă potabilă în raionul Ialoveni. Autoritățile locale susțin că în urma realizării lucrărilor va fi nevoie de o mai bună cooperare și sprijin public bazat pe creșterea gradului de conștientizare a nevoii de apă potabilă de calitate și de conservare a acesteia.

Amintim, pentru anul 2017 din Fondul Național de Dezvoltare Regională au fost alocați 2,5 milioane lei din totalul de 30 milioane solicitate pentru realizarea proiectului.

Întrevederea cu autoritățile publice locale din raionul Ialoveni a constituit ultima vizită de monitorizare și informare la proiectele noi care vor fi inițiate de ADR Centru în Regiune în anul curent.    

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău