La Chișinău va fi organizată Săptămâna Memoriei Holocaustului

  • 20 Ianuarie 11:15
La Chișinău va fi organizată Săptămâna Memoriei Holocaustului

Săptămâna Memoriei Holocaustului se va desfășura la Chișinău în perioada 22-31 ianuarie. Vor fi organizate activități de sensibilizarea și conștientizarea tinerilor asupra tragediei Holocaustului, în preajma evenimentului istoric și a Zilei Internaționale de comemorare a victimelor consemnată pe 27 ianuarie. Luni, în instituțiile de învățământ se va ține un moment solemn de reculegere în memoria victimelor tragediei în cadrul primei lecții, transmite IPN.

Primăria Chișinău menționează că activitățile organizate în cadrul Săptămânii Memoriei vin să promoveze toleranța interetnică, dialogul intercultural și combaterea rasismului, antisemitismului și a altor forme de intoleranță. În instituțiile de învățământ, biblioteci, muzee și Centrele de tineret din Chișinău vor avea loc o serie de activități menite să aducă în atenție aceste valori și să comemoreze victimele Holocaustului.

Programul activităților consacrate organizării și desfășurării „Săptămânii Memoriei Holocaustului” în municipiul Chișinău include conferințe tematice, mese rotunde, vizionarea și discuții pe marginea proiecțiilor de filme documentare, concursuri de eseuri, prezentări de carte, expoziții de desene și fotografii, sesiuni de informare, ore de lectură, organizate în instituțiile de învățământ și biblioteci, excursii la Monumentul Victimelor Ghetoului Evreiesc, Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău,

În incinta Muzeului de Istorie a Orașului Chișinău se va desfășura pe 24 ianuarie o lecție publică „Aspecte de istorie locală a Holocaustului din Basarabia”, prezentată de Roman Rabinovici, doctor în istorie, în colaborare cu Comunitatea Evreiască din Republica Moldova.

Centrul de cultură și creație „Orion” va găzdui în perioada 25-28 ianuarie o expoziție de fotografii și documente „Milioane de suflete”. Tot aici, pe 26 ianuarie, va avea loc o proiecție a filmului „Băiatul cu pijamale în dungi”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău