La Chișinău va fi înființat un centru al Consiliului de Justiție și Afaceri Interne al Uniunii Europene

  • 11 Iulie 2022 08:58
La Chișinău va fi înființat un centru al Consiliului de Justiție și Afaceri Interne al Uniunii Europene

La Chișinău va fi înființat un centru al Consiliului de Justiție și Afaceri Interne al Uniunii Europene. Acesta va reuni reprezentanți ai tuturor agențiilor de aplicare a legii și ai domeniul judiciar din Europa, reprezentanți ai statelor UE, din cadrul sistemelor de afaceri interne naționale.

Împreună cu angajați ai sistemului afacerilor interne al Republicii Moldova, aceștia vor dezvolta strategii de contracarare a traficului cu arme, droguri, trafic de persoane, terorism și alte activități ale crimei organizate, care forțează granițele statelor aflate la frontieră cu războiul.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, acest hub va aduce mai multă stabilitate și siguranță la frontieră . De asemenea, o astfel de structură în Republica Moldova ar permite instituțiilor accesul la dotări performante, infrastructuri lărgite, accesul la informații și module de pregătire mai eficientă pentru angajați.

Startul acestui centru va fi dat astăzi, la Consiliul Justiție și Afaceri Interne al UE, care este format din miniștrii justiției și afacerilor interne din toate statele membre ale Uniunii și la care participă și ministrul de Interne al Republicii Moldova, Ana Revenco.

Este pentru prima dată când un ministru dintr-un stat din afara spațiunlui comunitar este invitat să participe la întrunirea acestui Consiliu. La Consiliu este invitat și ministrul de interne al Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău