La Chișinău va fi dezvoltată cea mai mare fermă de minare de criptomonede din R.Moldova. Parcul solar, doar un pretext (Mold-Street)

  • 27 Mai 2018 12:30
La Chișinău va fi dezvoltată cea mai mare fermă de minare de criptomonede din R.Moldova. Parcul solar, doar un pretext (Mold-Street)

Afaceriștii italieni ce au lansat pe 24 mai, cel mai mare parc solar fotovoltaic din Republica Moldova au în plan dezvoltarea și a celei mai mari ferme de minat criptomonede din țară.

Crearea cel mai mare parc solar fotovoltaic, cu o capacitate de un MW pe un teren de 2,5 hectare ce aparține unui institut al Academiei de Științe a Moldovei, are un alt scop decât asigurarea Moldovei cu energie din surse alternative, scrie portalul de știri economice Mold-Street.

După parcul solar, vine ferma de mining

Au recunoscut-o chiar reprezentanții companiilor italiene Fly Ren Energy Group și Consulcesi Tech, ce au investit în acest proiect.

"Acest proiect ne permite să dezvoltăm în Moldova și alte domenii de interes pentru noi, inclusiv cele legate de tehnologia blokchain", a declarat Andrea Tortorella, reprezentantul companiei Consulcesi Tech.

El a precizat că se află în Moldova și pentru a face o expertiză, ca să determine dacă parcul solar fotovoltaic poate permite dezvoltarea și a unei ferme de de minare de criptomonede, care ar putea fi și cea mai mare din țară.

Aflați mai multe pe Mold-Street.com

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău