La Chișinău va fi dezvelită o placă comemorativă „Petre Teodorovici”

  • 01 Septembrie 2022 19:11
La Chișinău va fi dezvelită o placă comemorativă „Petre Teodorovici”

Pe fațada casei din capitală în care a locuit compozitorul Petre Teodorovici va fi instalată o placă comemorativă. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Guvern, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Culturii, dezvelirea plăcii comemorative are scopul de a eterniza memoria lui Petre Teodorovici, compozitor și interpret de muzică ușoară, Maestru Emerit în Arte, deținător al ordinului „Gloria Muncii”.

Hotărârea a fost aprobată la propunerea Ministerului Culturii, prezentată în temeiul deciziei Consiliului Municipal Chișinău. Astfel, plăcuța comemorativă „Petre Teodorovici” urmează a fi instalată pe fațada casei din str. Vasile Alecsandri, nr. 19 din mun. Chișinău.

Regretatul compozitor a scris melodii pe versurile poeților Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi, Anatol Ciocanu, Simion Ghimpu, Ion Hadârcă. Cântecele compuse de Petre Teodorovici s-au bucurat de popularitate pe marile scene la festivaluri muzicale din Argentina, Cuba, Finlanda, Italia, România, Rusia, Slovacia.

Compozitorul Petre Teodorovici s-a născut la 18 mai 1950 în orașul Leova. Acesta s-a stins din viață pe 5 iulie 1997 la Chișinău și a fost înmormântat la Cimitirul Central de pe str. Armenească din capitală.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău