La Chișinău va fi deschisă Ambasada Japoniei

  • 30 Iulie 2015 17:54
La Chișinău va fi deschisă Ambasada Japoniei

O ambasadă a Japoniei va fi deschisă anul viitor la Chișinău, iar până la finele acestui an Republica Moldova va avea ambasadă la Tokio.

Anunțul a fost făcut de către Shigeki Sumi, ambasadorul Japoniei în Ucraina și Republica Moldova, cu sediul la Kiev, în cadrul ceremoniei prilejuite de aniversarea a 15-a de la lansarea Proiectului moldo-japonez 2KR, transmite IPN.

„Vă asigur că voi depune tot efortul pentru a promova relațiile dintre Republica Moldova și Japonia. Atunci când am oaspeți din Japonia la Kiev întotdeauna îi servesc cu vin moldovenesc”, a spus ambasadorul.

Solicitat să comenteze informațiile neoficiale privind candidatura ambasadorului Moldei în Japonia, ex-ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, director tehnic al Unității de Implementare și Administrare a Proiectului moldo-japonez 2 KR, a declarat: „Mi s-a făcut o asemenea ofertă, dar urmează să decidă Guvernul. De facto, eu deja sunt un ambasador în Japonia, unde am fost de zece ori în cadrul Proiectului 2 KR”, a spus Bumacov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău