La Chișinău va avea loc în premieră o conferință de film documentar

  • 28 Septembrie 2021 13:49
La Chișinău va avea loc în premieră o conferință de film documentar

O conferință de film documentar cu genericul "Hai cu Doc!", va avea loc în premieră la Chișinău în perioada 29-30 septembrie. Evenimentul se va desfășura între orele 11:00 – 17:00, în incinta Artcor, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, în cadrul conferinței, opt speakeri cu o carieră de succes - regizori, producători, distribuitori și promotori ai filmului documentar, vor împărtăși experiența proprie și vor pune în discuție subiecte de actualitate din industria filmului documentar, scrie sursa citată.

Proiectul este un concept Centrului Național al Cinematografiei, realizat în parteneriat cu Asociația Industriilor Creative din Moldova, COR și susținut de USAID, Suedia și Marea Britanie.

Speakeri: Alexander Nanău, regizor de film, nominalizat la două premii Oscar cu documentarul „Colectiv”, Alexandra Likhacheva și Anna Shalashina, regizoarea și, respectiv, producătoarea filmului ”Kretsul”, câștigătorul premiului Eurimages Co-production Development Award la Transilvania Pitch Stop 2020,  Olga Lucovnicova, regizoarea scurtmetrajului „Nanu Tudor”, premiat cu Ursul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, Berlinale 2021, Irena Taskovski, producător de film și distribuitor, CEO și fondatoarea Taskovski Films Network, companie internațională de vânzări și producție, Natalia Arshavskaya, Commissioning Editor la Current Time TV, SUA ,Victoria Belopolsky, Director ArtDocFest, festival rus de filme documentare non-format  Natalia Andronachi, Coordonatoare Moldox Lab, laborator de film documentar în cadrul Moldox Festival.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
19
Thu
18
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău