La Chișinău va avea loc Festivalul Transportului Alternativ

  • 24 August 2022 13:55
La Chișinău va avea loc Festivalul Transportului Alternativ

Primăria Municipiului Chișinău informează că duminică, 28 august 2022, în capitală va fi marcată ziua mobilității active cu genericul „Alternocity Chișinău".

Inițiativa presupune închiderea, începând cu ora 10:00, a unei porțiuni de drum a  străzii Albișoara, în perimetrul str. Mihai Viteazul (pod) și bd. Renașterii Naționale (podul de la Circ), astfel încât circulația transportului public și a celui privat va fi sistată pe durata desfășurării festivalului.

Evenimentul are ca scop promovarea mersului pe jos, folosirea bicicletei, trotinetei, precum și a altor forme de deplasare.

În acest context, Primarul General, Ion Ceban, a făcut un apel către locuitorii municipiului Chișinău pentru a participa la prima ediție a evenimentului, dedicată mobilității durabile, menționând că orașul este tot mai împânzit de biciclete, trotinete, role și alt transport alternativ.

Programul evenimentului prevede și alte activități distractive care vor organizate împreună cu partenerii municipalității:AlternoHora, campionate, ateliere, masterclass-uri pentru copii și maturi etc.

Toți iubitorii transportului alternativ și curioșii sunt așteptați la festival!

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău