La Chișinău și Bălți s-au înregistrat acumulări de poluanți în aer

  • 08 Iunie 2022 11:29
La Chișinău și Bălți s-au înregistrat acumulări de poluanți în aer

Vântul slab, inversiunea termică de la sol din orele nocturne și ale dimineții au contribuit ieri la acumularea poluanților în aer, în special la Chișinău și Bălți, conform Agenției de Mediu din Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Sursa citată precizează, potrivit instituției, concentrația maximă momentană a depășit norma sanitară: în municipiul Chișinău pentru dioxid de azot – de 1,2-1,3 ori; în municipiul Bălți pentru dioxid de azot – de 1,2 ori. Respectiv, concentrația maximă admisibilă pentru media zilnică a fost depășită: în mun. Chișinău pentru dioxid de azot – de 1,1 ori, fenol – de 1,1 ori, aldehidă formică – de 1,2 ori; în mun. Bălți pentru dioxid de azot – de 1,4 ori, aldehidă formică – de 1,8 ori.

Conform datelor colectate de la punctele de măsurare în regim manual și stațiile automate pe teritoriul țării, valorile debitului dozei ambientale a radiației gama s-au încadrat în limitele normei admisibile.

„În intervalul 7-8 iunie, lipsa precipitațiilor, mișcarea slabă a maselor de aer în direcția orizontală, iar în cursul nopții și în cea verticală, vor contribui la acumularea poluanților în aer”, rezumă un comunicat al Agenției de Mediu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:19 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău