La Chișinău se va desfășura Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru "ClassFest", ediția a IX-a

  • 19 Aprilie 2019 17:43
La Chișinău se va desfășura Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru "ClassFest" se va desfășura la Chișinău în perioada 7-12 mai 2019.

Potrivit organizatorilor, festivalul este o acțiune artistică internațională, unică în R. Moldova, care promovează tinerii cineaști, încurajează schimbul de experiență și relațiile profesionale între absolvenții, profesorii, profesioniștii diferitor școli cinematografice din țările occidentale și orientale, informează agenția INFOTAG.

"Festivalul dinamizează dezvoltarea procesului cinematografic din Republica Moldova, familiarizând publicul larg cu filmele realizate de generația tânără de cineaști, promovând valorile artei contemporane și dialogul intercultural", susține directorul festivalului, Svetlana Târțău.

Ediția a IX-a întrunește la Chișinău reprezentanți ai școlilor de film din Belarus, Armenia, Rusia, Kîrgîzstan, Ucraina, Polonia, Kazahstan, România, Uzbekistan, Azerbaidjan, Germania, Italia și Moldova. 

Filmele din programul "ClassFest" includ lung și scurt metraje, documentare, ficțiune, docu-fiction, comedie, dramă, melodramă, horror, mistică, animație, care reprezintă opere complexe, curajoase, inovatoare, răvășitoare, cu o valoare artistică evidentă, abordând subiecte și probleme relevante pentru comunități și pentru societatea contemporană. 

Proiecțiile vor fi secundate de discuții despre tema filmului, modul în care a fost realizat, alegerile, reacțiile și deciziile personajelor, cu scopul de a-i stimula pe participanți să-și pună întrebări, să analizeze și să dezbată. 

Ceremonia de deschidere a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru și Film "ClassFest" 2019 va avea loc la Teatrul Geneza Art. Toate evenimentele din cadrul festivalului se vor desfășura la Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice, blocul I.
 
Festivalul este organizat de Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice și susținut financiar de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Accesul la toate evenimentele este liber.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău