La Chișinău a fost semnată o Declarație comună privind cooperarea între Ministerul Agriculturii al R. Moldova cu landul Baden-Württemberg

  • 02 Octombrie 15:33
La Chișinău a fost semnată o Declarație comună privind cooperarea între Ministerul Agriculturii al R. Moldova cu landul Baden-Württemberg

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova și Ministerul Alimentației, Afacerilor Rurale și Protecției Consumatorilor din Landul Baden-Württemberg au semnat astăzi, 2 octombrie, o declarație comună de intenție menită să aprofundeze cooperarea părților, transmite Radio Chișinău.

Parteneriatul va facilita dezvoltarea științei agricole și creșterea productivității în sectorul agricol din Republica Moldova, precum și accelerarea procesului de aderare a țării la Uniunea Europeană, a declarat Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea.

„Noi avem o relație foarte bună cu guvernul federal și cu ministerul agriculturii federal. Noi avem un suport total din partea acestui minister, lucru care ne ajută să parcurgem mult mai rapid și mult mai intens toate etapele de preaderare, să înțelegem funcționarea unui minister în fază de preaderare la Uniunea Europeană”, a spus Vladimir Bolea. 

Amintim că tot astăzi a fost semnat un Memorandum de înțelegere privind cooperarea economică și comercială între Landul Baden Württemberg din Germania și Republica Moldova.

Scopul memorandumului este crearea oportunităților de dezvoltare antreprenorială pentru agenții economici din Republica Moldova, atragerea investițiilor din partea companiilor germane și promovarea schimburilor de studenți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:2,57 m/s
Thu
17
Fri
20
Sat
21
Sun
16
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău