La Bruxelles are loc reuniunea de screening explicativ pentru Capitolul 10: Societatea informațională și mass-media

  • 23 Aprilie 20:21
La Bruxelles are loc reuniunea de screening explicativ pentru Capitolul 10: Societatea informațională și mass-media

Astăzi, reprezentanții Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, ai Biroului pentru integrare europeană precum și colegii de la Misiunea Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, participă, la Bruxelles, la sesiunea de screening explicativ a Capitolului 10: Societatea informațională și mass-media.

De la Chișinău s-au conectat online membrii grupului de lucru responsabili de transpunerea legislației Capitolului 10 din care fac parte reprezentanți ai Serviciului de Informație și Securitate, Agenției de Guvernare Electronică, Ministerului Culturii și ai Consiului Audiovizualului.

În marja sesiunii de screening explicativ, membrii Comisiei Europene prezintă legislația pentru Capitolul 10, precum și noul acquis, fiind discutate și evaluate împreună cu Grupul de lucru de la Chișinău aspectele esențiale pentru alinierea la legislația UE, în conformitate cu cerințele specifice acestui Capitol.

Exercițiul este unul de importanță majoră în contextul pregătirii Republicii Moldova de reuniunea de screening bilateral, în cadrul căreia va fi prezentat cadrul normativ și instituțional național, precum și calendarul transpunerii legislației UE în domeniu.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău