La Aeroportul din Iași se mai poate ajunge doar cu autobuzele puse la dispoziție de autoritățile locale

  • 30 Aprilie 11:50
La Aeroportul din Iași se mai poate ajunge doar cu autobuzele puse la dispoziție de autoritățile locale

Pasagerii care doresc să zboare de pe Aeroportul Internațional Iași trebuie să fie pregătiți pentru schimbări majore, în perioada următoare. Municipalitatea a anunțat că accesul către aerogară se va face doar cu ajutorul autobuzelor care vor fi puse în circulație.

Această modificare, susține primarul Mihai Chirica, vine pentru a rezolva problema traficului aglomerat pe perioada în care vor fi efectuate lucrări la parcarea Aerportului Internațional Iași. În aceste condiții, decizia va intra în aplicare de pe data de 2 mai 2023, iar lucrurile vor reveni la normal la jumătatea lunii august, scrie Adevărul.ro.

Municipalitatea ieșeană a precizat că accesul autoturismelor va fi permis doar până la podul din zona Ciric. Astfel, drumul către Aeroport va putea fi utilizat doar de cei care lucrează la aerogara ieșeană.

Totodată, această măsură este luată și pentru a decongestiona traficul în perioada orelor de vârf, cele mai aglomerate zile fiind joia și duminica.

,,Accesul de la Pod Ciric către aeroport va fi interzis, cu excepția celor care au sticker special de identificare. Dacă ești lucrător la aeroport poți intra, dacă nu, nu. Astfel, pasagerii vor lăsa autoturismele în parcare, vor fi preluați de autobuzele care vor circula din 15 în 15 minute și vor fi transportați, cu tot cu bagaj, către terminal", a precizat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași. 

Pentru a asigura suficiente locuri de parcare pentru pasageri, autoritățile au luat deja măsuri. Astfel, parcările din zona Ciric vor fi eliberate, iar oamenii legii vor fi mobilizați pentru a menține ordinea. 

Vom elibera parcările, mai ales cele de pe partea stângă. De aici vom asigura transportul, împreună cu Companie de Transport Public. Eliberăm toate parcările, am dat ordin colegilor mei, iar până la sfârșitul săptămânii reactivăm toate barierele și scoatem toate mașinile care nu au ce căuta acolo. Vom lăsa doar parcările pentru activitățile sportive", a adăugat primarul Iașului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:2,06 m/s
Fri
22
Sat
24
Sun
24
Mon
23
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău