La acțiunile de protest de la Tbilisi au fost răniți peste 30 de angajați mass-media

  • 21 Iunie 2019 19:11
La acțiunile de protest de la Tbilisi au fost răniți peste 30 de angajați mass-media

Cel puțin 31 de angajați ai mass-media locale și internaționale au fost răniți în cursul mitingului desfășurat ieri la Tbilisi, în fața sediului parlamentului, se arată în declarația Chartei eticii jurnalistice din Georgia.

După cum relatează RIA - Novosti, în capitala georgiană au izbucnit ieri acțiuni de protest, participanții la acțiuni pronunțându-se împotriva participării delegaților ruși la sesiunea Adunării interparlamentare a ortodoxiei. Mitingul a fost dispersat de trupele speciale, care au recurs la gaze lacrimogene, gloanțe de cauciuc și apă.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, numărul răniților a ajuns la 240 de persoane. Postul de televiziune RT informase că producătorul agenției video Ruptly a fost rănit cu un glonț de cauciuc în timp ce era în transmisune directă.

Potrivit datelor Chartei eticii jurnalistice din Georgia, între răniți se află jurnaliști de la companiile de televiziune locale, un corespondent al agenției Reuters, jurnaliști de la "Kavkazkiy uzel", de la "Radio Svoboda" etc. aproape toți au fost răniți cu gloanțe de cauciuc, unii au avut nevoie de intervenții chirurgicale.

În declarația Chartei se subliniază necesitatea "de a fi trase urgent la răspundere penală organele de ordine care au țintit și au tras în jurnaliști".

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău