László Tőkés: Autodeterminarea este cea mai importantă cauză a maghiarilor din Transilvania

  • 03 Martie 2018 08:15
László Tőkés: Autodeterminarea este cea mai importantă cauză a maghiarilor din Transilvania

Autodeterminarea este cea mai importantă cauză a maghiarilor din Transilvania, a afirmat europarlamentarul László Tőkés, președintele Consiliului pentru Autonomie al Maghiarilor din Bazinul Carpatic (KMAT), în cadul unei conferințe de presă organizată vineri, la Budapesta.

După încheierea consfătuirri KMAT, László Tőkés a declarat:

„Avem pretenția ca, în conformitate cu legea fundamentală, Ungaria să ajute și mai eficient aspirațiile noastre la autodeterminare". László Tőkés a subliniat că politica de unificare transfrontalieră a națiunii maghiare este organic legată de lupta pentru autonomie, iar maghiarii „sunt conștienți că interesele lor comune pot fi realizate doar prin solidaritate".

De aceea, apropiatele alegeri parlamentare din Ungaria au o miză importantă și de aceea KMAT s-a implicat în procesul electoral din Ungaria - a adăugat europarlamentarul László Tőkés, care a mai precizat: „am dori ca maghiarii din afara granițelor Ungariei să fie câștigătorii alegerilor din acest an, acesta fiind motivul pentru care ne-am implicat activ, exercitându-ne drepturile de cetățeni ai Ungariei".

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău