Kyriakos Mitsotakis a fost învestit în funcția de prim-ministru al Greciei

  • 08 Iulie 2019 14:52
Kyriakos Mitsotakis a fost învestit în funcția de prim-ministru al Greciei Greek Reporter

Kyriakos Mitsotakis, liderul Partidului Noua Democrație, a fost învestit luni în funcția de prim-ministru al Greciei, după ce formațiunea sa a câștigat alegerile parlamentare anticipate organizate duminică, relatează publicația Ekathimerini, potrivit Mediafax.

Mitsotakis a fost însoțit de familia sa la ceremonia de învestire, care a avut loc la Palatul Prezidențial din Atena.

Noul prim-ministru a participat la ora 14.30 la o altă ceremonie, în cadrul căreia Alexis Tsipras, fostul prim-ministru, va realiza transferul de putere. 

În cursul zilei de luni, Kyriakos Mitsotakis va anunța și componența noului Guvern, care va cuprinde atât figuri politice importante din partidul său, cât și persoane care nu au mai ocupat funcții parlamentare.

Partidul Noua Democrație a câștigat alegerile parlamentare anticipate organizate duminică, obținând 39,85% dintre voturi. Pe locul doi s-a situat partidul Syriza, condus de fostul prim-ministru Alexis Tsipras, cu 31,53% dintre voturi.

Alegerile parlamentare anticipate au fost convocate de Alexis Tsipras în urma rezultatelor slabe obținute de partidul său în cadrul alegerilor europarlamentare din luna mai.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău