Kremlinul spune că nu așteaptă nimic de la vizita lui Viktor Orbán în Ucraina

  • 02 Iulie 15:10
Kremlinul spune că nu așteaptă nimic de la vizita lui Viktor Orbán în Ucraina

Kremlinul nu așteaptă nimic de la vizita la Kiev a premierului ungar Viktor Orban, cunoscut pentru relațiile sale bune cu Rusia, a transmis președinția rusă, în contextul în care șeful guvernului de la Budapesta efectuează astăzi o întâlnire cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, informează agenția EFE.

Nu așteptăm nimic (de la vizită) și nu este treaba noastră să o comentăm. Dar este de înțeles că Ungaria, care a preluat președinția (Consiliului) Uniunii Europene, trebuie să-și îndeplinească atribuțiile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, scrie G4media.

El a adăugat că, în opinia sa, Orbán este ghidat în acest caz de interesele Bruxellesului și nu de cele ale Ungariei, deși este cunoscut ca un apărător ferm al intereselor naționale.

Întrebat dacă administrația ungară a contactat Kremlinul înainte de vizita lui Orban la Kiev, Peskov a răspuns că nu.

Prim-ministrul Ungariei, critic cu privire la ajutorul militar occidental acordat Ucrainei, a sosit astăzi la Kiev pentru a discuta cu conducerea acestei țări despre „posibilitatea de a construi pacea”.

Citiți șiViktor Orban face prima vizită în Ucraina după invazia rusă din 2022 și se va întâlni cu Volodimir Zelenski

Orban și Zelenski urmau să discute totodată despre „teme de actualitate în relațiile bilaterale ungaro-ucrainene”, a declarat purtătorul de cuvânt al șefului guvernului ungar, Bertalan Havasi.

Premierul eurosceptic Orbán efectuează această vizită în Ucraina la o zi după ce țara sa a preluat de la Belgia președinția semestrială a Consiliului UE.

Citiți șiDe mâine, Victor Orban preia șefia Consiliului UE. Ce ar putea însemna președinția Ungariei pentru Europa? (France 24)

Kievul vede în Budapesta un aliat al Moscovei, în timp ce Ungaria acuză Ucraina că nu respectă drepturile minorităților etnice care trăiesc pe teritoriul său, inclusiv ale celor 150.000 de etnici maghiari.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
18,29
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
21
Sat
23
Sun
25
Mon
27
Tue
28
Arhivă Radio Chișinău