Kremlinul refuză eliberarea lui Navalnîi pentru îngrijiri medicale

  • 26 Martie 2021 12:41
Kremlinul refuză eliberarea lui Navalnîi pentru îngrijiri medicale

Kremlinul a transmis vineri că nu ia în considerare solicitarea Iuliei Navalnîi privind eliberarea soțului ei, opozantul Alexei Navalnîi, pentru acordarea de îngrijiri medicale de urgență, relatează Reuters, potrivit HotNews.ro.

Iulia Navalnîi a cerut joi eliberarea imediată a soțului ei pentru a primi îngrijiri medicale din partea medicilor în care are încredere, în condițiile în care opozantul lui Vladimir Putin a fost ținta unei tentative de otrăvire cu un agent neurotoxic în august, anul trecut, notează sursa citată.

Avocații săi au transmis că acesta are dureri și i se refuză îngrijirile medicale necesare.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, le-a spus vineri reporterilor că solicitarea soției lui Navalnîi este de competența penitenciarului și nu a Kremlinului.

Peskov a mai declarat că cetățenii ruși care sunt în închisorile din afara țării se confruntă cu condiții mult mai dure și cu mult mai inumane decât cele în care este deținut Navalnîi.

Opozantul Navalnîi i-a acuzat pe gardienii închisorii în care este încarcerat de o formă de tortură prin privare de somn, într-o plângere trimisă serviciilor de securitate ruse publicată joi pe site-ul său.

Gardienii „mă privează de somn, este vorba de facto despre un recurs la tortură prin privare de somn”, scrie el, explicând că este trezit „de opt ori pe noapte” de angajații din penitenciarul rus în care este deținut.

Într-o altă cerere oficială trimisă administrației penitenciare și parchetului general, Alexei Navalnîi cere să primească îngrijiri medicale, în contextul în care susținătorii săi afirmă că starea sa de sănătate se degradează.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău