Kremlinul mizează pe criminali notorii în Ucraina, titrează Evenimentul Zilei

  • 09 Iulie 2014 08:28
Kremlinul mizează pe criminali notorii în Ucraina, titrează Evenimentul Zilei

REVISTA PRESEI DIN 9 IULIE

Fostul combatant Andrei Covrig susține, în EVZ, că participarea persoanelor totalmente compromise, cu un trecut și prezent criminal, agenți ai Kremlinului, este reprezentativă pentru actualul război hibrid ruso-ucrainean. Multe din ele fac fărădelegi ascunzându-se, ca în lumea interlopă, după porecle și se creează impresia că președintele Putin face politică pătată cu mâinile răpănoase ale unor criminali. Autorul amintește că și Republica Moldova a trecut prin ceva asemănător în 1992, când serviciile speciale din Federația Rusă, lichelele lui Smirnov trimeteau pușcăriași direct din celulă la Nistru. În acele zile moldovenilor, așa cum ucrainenilor astăzi, li se blocau mâinile, cu de-a sila - cu Kalașnikov, cu tancuri, cu armata a 14-a și cu criminali – în numele frăției. 

Constantin Tanase remarca in Timpul ca in lipsa actului critic pozitiv și afirmativ, ce ar servi interesul național, astazi in Republica Moldova s-a afirmat actul critic negativ și contestatar care deservește interesele unor grupări ce trag tara înapoi, acolo unde s-a aflat până la declararea Independenței pe 27 august 1991. Drept urmare, azi, fosta Moldovă a lui Gr. Vieru, Doina și Ion Teodorovici, Lidia Istrati, Nicolae Sulac ș.a. a fost redusă la tăcere. Azi, devine tot mai vocală o altă Moldova, Moldova hoților de la guvernare și a „patrioților moldoveni” din ”opoziție”… Adevărata Moldova tace. Tăcerea ei însă naște monștri, atenționează editorialistul. Potrivit autorului, în Moldova, ziua de naștere a monștrilor e ziua când au loc alegeri parlamentare. 

Marinuță și-a pus CENUȘĂ ÎN CAP la ședința biroului politic al PLR, scrie Ziarul national. După ce fostul ministrul al Apărării, liberal-reformatorul Vitalie Marinuță, a scris pe o rețea de socializare, că cei din conducerea Partidului Liberal Reformator vând funcțiile de miniștri, biroului politic al PLR l-a pus pe Marinuță să probeze afirmațiile. Ultimul a recunoscut ca nu detine nicun fel de probe, iar partidul a anuntat că „își întrerupe relația” cu acesta. 

Bărbații și-ar putea lua până la 14 zile de concediu de paternitate plătit, în primele 56 de zile de viață ale nou-născutului, scrie Adevarul. Un proiect de lege în acest sens așteaptă votul deputaților. Inițiativa prevede ca bărbații să beneficieze și de o indemnizație a cărei valoare minimă va fi echivalentă cu salariul mediu lunar pentru perioada respectivă, achitată din fondul de salarii al companiei unde este angajat. În plus, angajatorii care le pun bețe în roate proaspeților tătici riscă să fie sancționați pentru discriminare. 

Liberalizarea pieței asigurărilor de Carte Verde s-a oprit în Parlament, titrează Adevarul. Autoritățile promit de doi ani să modifice legislația din domeniu, astfel încât acest segment de piață să fie scos de sub controlul unui grup de companii, remarcă publicatia. Experții avertizează insa că există riscul monopolizării unei piețe de sute de milioane de lei. 

Adevarul mai publică un interviu cu cea de-a doua absolventă cu 10 pe linie la Bacalaureat, după sesiunea de contestații. CRISTINA VORONEANU, afirmă că performanța ei se datorează faptului că a învățat constant, cu profesori buni. Ar vrea ca școala să-i ajute mai mult pe elevi să-și aleagă calea de viitor și le sugerează șefilor din Educație să extindă măsurile anticopiat în universități.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău