Kremlinul își exprimă îngrijorarea față de atacul cu neurotoxină din orașul englez Amesbury

  • 05 Iulie 2018 14:49
Kremlinul își exprimă îngrijorarea față de atacul cu neurotoxină din orașul englez Amesbury

Kremlinul și-a exprimat profunda îngrijorare cu privire la al doilea caz din Marea Britanie în care două persoane au fost otrăvite cu o neurotoxină din grupul de arme chimice Novichok.

Recentul incident, în urma căruia un bărbat și o femeie se află în stare gravă, este discutat de Comitetul de Urgență al Guvernului britanic.

Atacul din localitatea Amesbury survine după un incident similar, din orașul vecin, Salisbury, din urmă cu patru luni, care l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal și pe fiica acestuia, Iulia. Cei doi au supraviețuit atacului.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin, a calificat drept "extrem de îngrijorătoare și alarmante" informațiile venite din Amesbury. Dmitri Peskov a declarat pentru BBC că, încă de la începutul situației de la Salisbury, Rusia a negat categoric și continuă să nege categoric orice implicare.

Dmitri Peskov a susținut că Marea Britanie nu a oferit nicio dovadă convingătoare pentru "acuzațiile nefondate" împotriva Rusiei. Moscova este preocupată de folosirea repetată a unor astfel de substanțe în Rusia, a mai spus Peskov, adăugând că nu are nicio informație privind tipul substanței folosite.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,06 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău