Kremlinul dezvăluie furtul a miliarde de ruble la construcția cosmodromului Vostochny

  • 11 Noiembrie 2019 19:00
Kremlinul dezvăluie furtul a miliarde de ruble la construcția cosmodromului Vostochny

Kremlinul a dezvăluit luni furtul a 11 miliarde de ruble (aproximativ 175 milioane de dolari) la construcția cosmodromului Vostochny, în extremul orient al Rusiei, relatează EFE, preluatb de Agerpres.

"În total, s-au furat 11 miliarde de ruble, dintre care s-au recuperat 3,5 miliarde (55 de milioane de dolari), a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

Potrivit lui Peskov, 5 dintre cele 19 instalații ale cosmodromului - o alternativă la Baikonur, care se află în Kazahstan - încă nu au fost finalizate.

"În prima etapă (a anchetei) au fost deschise 128 de procese penale, la care ulterior s-au adăugat alte 32 de dosare", a precizat purtătorul de cuvânt, care a subliniat că în total 32 de persoane au fost condamnate.

Potrivit acestuia, Comitetul de Instrucție (CI) al Rusiei investighează alte cinci cazuri.

Peskov a făcut aceste declarații presei după ce, în cursul dimineții, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut organizarea unei reuniuni a membrilor guvernului pentru a controla cu mai multă rigurozitate resursele pe care statul le alocă proiectelor naționale.

"S-a spus de sute de ori: să se lucreze în mod transparent, când se acordă sume mari. Proiectul are practic un caracter național. Dar sunt furate sute de milioane de ruble", a spus Putin la reuniune.

Despre situația construcțiilor la Vostochny, președintele a precizat că "există zeci de cazuri penale deschise, sentințe judiciare și oameni în pușcării, însă acolo (la cosmodrom) încă nu s-a făcut ordine".

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău