Kremlinul declară că Rusia a făcut progrese semnificative către demilitarizarea Ucrainei

  • 23 Decembrie 2022 17:44
Kremlinul declară că Rusia a făcut progrese semnificative către demilitarizarea Ucrainei

Kremlinul a afirmat vineri că Rusia a făcut progrese semnificative către "demilitarizarea" Ucrainei, unul dintre obiectivele declarate de președintele Vladimir Putin când și-a lansat războiul împotriva Kievului acum 10 luni, informează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a făcut o evaluare a progresului militar al Rusiei când a fost întrebat în timpul unui briefing despre comentariile lui Putin, care a spus joi că potențialul Ucrainei de apărare este aproape de zero.

"Se poate afirma că există progrese semnificative către demilitarizare", a răspuns Peskov.

Potențialul Ucrainei de apărare - complexul ei industrial militar - a fost grav perturbat de loviturile rachetelor rusești.

Dar Occidentul a trimis arme în Ucraina în valoare de miliarde de dolari și președintele Statelor Unite Joe Biden a promis în această săptămână un sistem de apărare aeriană american Patriot, precum și sprijin continuu.

Putin a respins sistemul Patriot ca fiind "destul de vechi" și a spus că Rusia se va adapta.

După ce a suferit o serie de înfrângeri în ceea ce Moscova numește "operațiune militară specială", Rusia caută să obțină o victorie pe câmpul de luptă în estul Ucrainei unde forțele sale au încercat să captureze micul oraș Bahmut de luni de zile, notează Reuters.

Biden, care a spus că ar fi gata să discute cu Putin dacă liderul rus vrea serios să găsească o modalitate de a pune capăt
războiului, a vorbit despre dificultatea cu care s-ar putea confrunta Moscova pentru a găsi ceea ce el a descris drept o rampă de ieșire pentru a-și salva reputația și a pune capăt conflictului.

Putin a declarat joi că vrea să pună capăt războiului cât mai curând posibil și că acest lucru ar trebui să se întâmple
prin mijloace diplomatice. Statele Unite au spus că sunt "semne absolut zero că este dispus să negocieze".

Peskov a declarat că Rusia nu cunoaște nimic despre un plan de pace ucrainean pe care, potrivit Wall Street Journal, Kievul se pregătește să-l prezinte în februarie.

El a spus că președintele ucrainean Volodimir Zelenski până acum a ignorat "realitățile" situației - o referință la încorporarea proclamată de către Rusia a patru regiuni ucrainene parțial ocupate, o acțiune respinsă de Kiev și Occident ca ilegală.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău