Kremlinul avertizează că „a constrânge Rusia să facă pace” cu Ucraina ar fi o „greșeală fatală”

  • 25 Septembrie 18:55
Kremlinul avertizează că „a constrânge Rusia să facă pace” cu Ucraina ar fi o „greșeală fatală”

Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a declarat, astăzi, 25 septembrie, în cadrul unui briefing de presă, că a „constrânge” Rusia să facă pace cu Ucraina, așa cum a cerut președintele ucrainean Volodimir Zelenski la ONU cu o zi înainte, ar fi o „eroare absolut fatală”, potrivit AFP, citat de G4media.

Poziția de a încerca să forțezi Rusia să facă pace este o eroare absolut fatală. Este imposibil să forțezi Rusia să facă pace”, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, în cadrul unui briefing de presă.

Negocierile dintre Moscova și Kiev sunt în impas din primăvara anului 2022, fiecare parte apărând cu fermitate revendicări ireconciliabile, notează sursa citată

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a îndemnat, marți, Consiliul de Securitate al ONU să forțeze Rusia să facă pace cu Kievul, denunțând în același timp Iranul și Coreea de Nord drept „complici” ai războiului din țara sa.

Rusia nu poate decât să fie constrânsă la pace și este exact ceea ce trebuie făcut: Rusia să fie constrânsă să facă pace”, a afirmat Zelenski, în cadrul unei sesiuni a Consiliului de Securitate consacrate Ucrainei pe marginea unei reuniuni la înalt nivel a Adunării Generale a ONU la New York.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
24,96
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Thu
20
Fri
22
Sat
22
Sun
18
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău