Kremlinul, acuzat că a mințit în legătură cu vizita lui Putin pe frontul din Ucraina

  • 18 Aprilie 2023 15:54
Kremlinul, acuzat că a mințit în legătură cu vizita lui Putin pe frontul din Ucraina

Kremlinul a explicat imaginile cu Vladimir Putin pe frontul din Ucraina, după ce unele canale media ucrainene au observat că liderul de la Kremlin vorbea la viitor despre Paști, deși vizita fusese prezentată ca având loc luni, a doua zi după Înviere.

Unele materiale din media de stat ruse au fost însoțite de o înregistrare video în care Putin se află într-un buncăr în compania a trei șefi militari și spune: „Acum va fi Paștele”, deși Învierea fusese deja, scrie Digi24.

Acest lucru a generat semne de întrebare în legătură cu autenticitatea „vizitei în teren”, notează agenția de presă Unian, care a scris că Putin a fost în Ucraina probabil înainte de Paști. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a încercat să risipească îndoielile, insistând că Putin a efectuat vizita luni.

„Într-adevăr, președintele când a dăruit icoana a spus: «La noi e Paștele acum!». Problema este că Paștele la noi se ține 40 de zile. Iar mai ales acum este Săptămâna pascală. Unii, pur și simplu, s-au legat în mod eronat de această frază și au făcut tot felul de ipoteze. Această călătorie a avut loc ieri (luni - n.r.)”, a afirmat Dmitri Peskov marți, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

O înregistrare video difuzată de Kremlin îl arată pe Putin coborând dintr-un elicopter în timp ce vizita cartierul general al Grupului „Dniepr” din regiunea Herson, conform media de stat ruse.

„Este important pentru mine să vă aud părerea despre situație, să vă ascult și să fac schimb de informații”, a declarat Putin în înregistrarea video, înconjurat de comandanți militari de rang înalt.

Președintele Vladimir Putin a mers pe frontul din Ucraina, în regiunile Herson și Lugansk, anexate ilegal de Rusia în urma unor referendumuri nerecunoscute internațional. Putin s-a întâlnit cu comandanți militari și s-a interesat de situația de pe front, potrivit unui anunț al Kremlinului. Pe site-ul președinției ruse au apărut imagini din timpul deplasării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău